Qui som (CAT)

El bloc Lo Forestalillo és una eina de difusió i intercanvi de coneixements i experiències, del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, en el camp dels incendis forestals. El bloc ofereix informes tècnics, articles científics i d’opinió, notícies d’interès i enllaços amb altres fonts d’informació contrastades, tant d’aspectes operatius, de gestió forestal, de planificació del paisatge, d’aplicacions tecnològiques i de recerca.

Objectius inicials de la revista Lo Forestalillo, els actuals i futurs.

La revista Lo Forestalillo és un butlletí elaborat des del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya que informa sobre l’estat actual dels incendis forestals a Catalunya i també fa difusió de continguts d’arreu del món. Va néixer l’any 2.002, a la Unitat Tècnica del grup d’especialistes en foc forestals dels bombers, els GRAF.

Des de l’inici es va buscar un disseny molt esquemàtic i visual, fàcilment comprensible pel públic al qual anava adreçat. Els primers números es centraven en l’evolució dels factors que expliquen la propagació del foc, en la incorporació de les lliçons apreses a la primera línia de foc i en la traducció de tot això per a cada territori.

Des de llavors, Lo Forestalillo no ha deixat d’evolucionar amb el temps. Per exemple, al principi, es publicaven  aspectes de detall relacionats amb el risc a curt termini d’incendis forestals; actualment, aquesta informació es penja a la Intranet de Bombers. A canvi, Lo Forestalillo ha esdevingut una eina per a fixar noves maneres de treballar i per a ampliar la visió del què són i què impliquen els Grans Incendis Forestals des de diferents vessants.

El seu públic objectiu també s’ha anat ampliant. Si va donar els seus primers passos com una revista interna de bombers catalans, als anys següents es va ampliar a personal d’extinció divers (com ADFs i altres cossos operatius), a personal involucrat en la recerca, la planificació i l’extinció dels incendis. En anys successius, amb les traduccions, ha esdevingut una eina de comunicació sobretot amb els veïns espanyols, francesos, però també amb altres companys europeus.

Si voleu rebre-la us podeu subscriure al bloc o podeu enviar un correu electrònic a utgraf@gencat.cat, indicant qui sou i en quin àmbit us relacioneu amb els incendis forestals.

Deixa un comentari