Homenatge conjunt a les víctimes d’incendis forestals

Amb la serra de Gredos de fons es va celebrar el diumenge 16 de juliol passat, a Casavieja (Àvila), un bonic, senzill i emotiu homenatge sorgit de la base dels bombers forestals (BRIF) en memòria dels bombers morts en incendi forestal i amb la intenció de ser un monument de record i reconeixement a la professió en tots els seus àmbits.

Junt amb la mirada de l’estàtua cap a la zona de l’incendi de Casavieja (Àvila, 2005), on va morir un bomber de la BRIF per impacte d’una pedra mentre realitzava tasques de remat, l’acompanyen onze roses negres en record dels companys de Rivas Saelices (Guadalajara, 2005) i un 5 a la torxa en record dels companys d’Horta de Sant Joan (Tarragona, 2009). Cites aquestes concretes però que s’obren en el record i estima a totes les persones que han mort en servei i als seus éssers propers.

Acompanyats per gent de tot Espanya, alguns dels familiars –entre els quals hi havia en Jaume Costa– van descobrir l’escultura, i també es va fer un reconeixement, entre altres, al treball en ús del foc per part dels Bombers de la Generalitat i una placa en agraïment al suport i tasca de la Fundació Pau Costa.

Des d’aquestes línies volem reconèixer i agrair als bombers de la BRIF la seva voluntat i perseverança en la realització d’aquest necessari acte, i també la seva constant dedicació en la seva professió.

_____

Esta entrada en español

Deixa un comentari