Ús de maquinària pesant a l’incendi forestal de la Pobla de Montornès (5.8.2016)

mpLa maquinària pesant és una de les últimes eines que s’han recuperat i integrat en el conjunt de l’operatiu de Bombers per a l’extinció d’incendis forestals, bàsicament per donar suport a diverses maniobres, tant d’atac com de rematada. L’ús que se’n fa a Bombers s’explica a la Guia operativa GO 02.04 de maquinària pesant.

Actualment, la maquinària pesant s’integra a l’operatiu d’extinció a través dels equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF), els quals són els responsables de l’acompanyament, el guiatge i la coordinació dins el sector de treball a què se’ls assigni.

La darrera experiència de treball amb maquinària pesant en extinció va ser a l’incendi forestal de la Pobla de Montornès, el 5 d’agost del 2016. La màquina que es va utilitzar aquell dia era una Caterpillar D9, amb una amplada de pala de 5 metres i amb moviment buldòzer.

Llegeix l’informe complet sobre l’ús de maquinària pesant a l’incendi de la Pobla de Montornès del 5 d’agost de 2016.

_____

Esta entrada en español

 

Deixa un comentari / Deje un comentario

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s