Inaugurat el nou parc de Bombers voluntaris de Sant Vicenç dels Horts

11d4eb26-0563-48ee-81fa-f7f1c1467ea4

El 17 de setembre, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller d’Interior, Jordi Jané; l’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, i el cap de parc, Mariano Cruzes, van inaugurar el nou Parc de Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts.

L’obertura del nou Parc de Bombers, al qual es traslladarà la dotació del Parc de Bombers Voluntaris de Santa Coloma de Cervelló, és fruit del conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament d’aquest municipi, pel qual l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts cedeix gratuïtament l’ús d’una nau de nova construcció per destinar-la a parc de bombers. Així mateix, l’Ajuntament ha finançat la construcció de l’edifici.

El trasllat de la dotació del Parc de Santa Coloma de Cervelló a les noves instal·lacions del municipi de Sant Vicenç dels Horts millorarà l’equidistància entre els actuals parcs de bombers d’aquest entorn. D’aquesta manera, s’afavoreix l’operativitat i la cobertura dins l’àmbit d’actuació del mateix parc i d’influència, atès que queda situat en un punt molt més estratègic que l’emplaçament anterior.

L’edifici, de nova construcció, té una superfície de 586,08 metres quadrats, i disposa de planta baixa, destinada a zona de vehicles, despatxos i zona d’equipaments (magatzem, neteja, arxiu, sala d’equips de protecció individual i gimnàs) i planta primera, destinada a cuina-menjador, sala d’estar, zona de descans, zona de vestidors i serveis.

El nou parc de bombers està ubicat en una parcel·la propietat de l’Ajuntament, entre el carrer Masia de Can Coll i el carrer Sant Joan, a poca distància del nus viari que enllaça els municipis de Torrelles de Llobregat (BV-2005), Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts (BV-2002), i de l’enllaç amb l’autovia i autopista A-2 i AP-7,  a l’altre costat del riu a Sant Feliu de Llobregat.

Actualment, el Parc de Santa Coloma de Cervelló compta amb una dotació de 33 bombers voluntaris. La flota de vehicles està formada per una BUP (autobomba urbana pesant), una BRP (autobomba rural pesant) i la unitat de personal i càrrega. El parc donarà servei a Sant Vicenç dels Horts i a Santa Coloma de Cervelló, així com a municipis pròxims com Vallirana, Torrelles, la Palma i Pallejà, entre d’altres.

 

csi1kftxyaazhia

_____

Esta entrada en español

Deixa un comentari