“Rodafoc”, un camió dels Bombers de la Generalitat per divulgar la cultura de la prevenció entre els més petits

unnamed

Ha començat un nou curs escolar i amb l’objectiu d’apropar a la canalla la tasca que fan els bombers i, especialment, la cultura de la prevenció d’accidents a la llar, la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, torna ha posar en marxa el Rodafoc, un antic camió de bombers que va ser presentat oficialment al Parc de Bombers de Gavà, aprofitant una visita escolar, la primavera passada.

Es tracta d’un antic Mercedes 1222AF, ja donat de baixa del servei operatiu però que continuarà actiu, en aquest cas, per divulgar la importància de les conductes preventives entre els més petits.

El camió s’ha decorat amb dibuixos que representen els diferents tipus de feines dels bombers. Els dibuixos els ha fet l’Eduard Agustí, bomber del Parc de Gavà, que ja havia col·laborat amb la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) amb la creació d’un còmic divulgatiu que es reparteix als escolars que visiten els diferents parcs dels Bombers de la Generalitat com a part de les seves activitats escolars.

En general, el discurs narratiu del Rodafoc ve a reforçar el contingut de la campanya “Ho pots evitar”, impulsada pel Servei de Prevenció de la DGPEIS. La iniciativa, que s’emmarca en el projecte “La prevenció es mou”, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Servei Català de Trànsit.

D’aquesta manera, els petits podran pujar al camió, conèixer quin tipus d’eines i material s’hi pot transportar i comprovar en primera persona com aquesta mena de vehicles adeqüen el seu espai a les necessitats d’un servei d’emergències.

El camió pot traslladar-se al parc de bombers que hagi de rebre la visita d’alguna escola, ocasió que els bombers sempre aprofiten per donar a conèixer la seva feina i explicar algunes pautes per evitar accidents a la llar i a la via pública.

unnamed-2

_____

Esta entrada en español

Deixa un comentari