El Diccionari de bombers, disponible en línia

diccionari de_bombersEl Termcat publica en línia el Diccionari de bombers, que aplega prop d’un miler de termes propis dels sectors vinculats a la prevenció i l’extinció d’incendis i a les tasques de salvament. El diccionari inclou les denominacions i la definició en català i els equivalents en castellà.

Es tracta de la versió en línia de l’obra homònima elaborada el 1995 pel Termcat amb la col·laboració de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de Catalunya.

A partir d’aquesta publicació en línia del diccionari, s’inicia un treball d’actualització d’ampliació del corpus terminològic, que tindrà en compte les diverses especialitats de les actuacions i activitats dels bombers, l’evolució tècnica i tecnològica que ha viscut el sector durant aquests anys i també la visió de la protecció civil i dels serveis d’atenció i gestió de l’emergència.

Des del blog bomberscat tindrem com a referència aquest diccionari, entre altres qüestions, a l’hora d’etiquetar les entrades o davant dubtes lingüístics en els apunts.

Cliqueu l’enllaç per accedir al Diccionari de bombers en línia

_____

Esta entrada en español

 

Deixa un comentari