Previsió de comportament de la campanya forestal 2016

FOTO FRAME

Cada principi d’estiu ens preguntem: com serà aquesta campanya? Ningú sap del cert què passarà. Sí que hi ha models que marquen tendències o estableixen probabilitats, però quan arribaran les primeres pluges d’agost o si tindrem moltes entrades de calor o ventades, ningú ho sap. El que sí sabem, però, és com arriben els nostres boscos a l’estació de l’any més complicada pels incendis forestals, i això vol dir que sí que podem preveure quan i on començarem a tenir incendis intensos que ens donin problemes a l’hora de controlar-los.

En la campanya d’incendis forestals 2016, partim d’un nivell de sequera considerable. Si la sequera continua augmentant, hi ha episodis de forta calor i vent i no es recupera la humitat, el comportament del foc augmentarà de nivell i, per tant, es poden produir incendis fora de capacitat d’extinció, que llançaran focus secundaris massius a centenars de metres.

Llegeix l’informe complet en pdf

_____

Esta entrada en español

Deixa un comentari