Convocatòria de 153 noves places de bomber/a

Opo2Des que es va publicar al DOGC el 15 de febrer d’enguany, hi ha en marxa la convocatòria de procés selectiu per a l’accés a la categoria de bomber/a de l’escala bàsica 81/16, que ha de permetre incorporar 153 bombers i bomberes per completar les plantilles dels Bombers de la Generalitat.

Ja fa molts anys de la darrera convocatòria, la 76/09. La primera prova es va fer el gener del 2010 i el nomenament dels 176 aspirants que van superar el procés, el 30 de setembre del 2011. És a dir, han passat més de sis anys de la darrera convocatòria d’accés al cos de Bombers i això fa que aquesta nova injecció de personal sigui molt esperada.

Pel que fa al procés actual, ja se n’ha fet la primera prova, d’aptituds i de coneixements, a la qual han concorregut 2.401 persones -un autèntic repte logístic-, i el cap de setmana del 18 i 19 de juny ha tingut lloc la segona prova, la física, a la qual hi havia convocats 615 aspirants.

Per completar la fase d’oposició, encara falta fer la prova de conducció, l’avaluació psicològica, les proves mèdiques i la prova de coneixements de llengua catalana i castellana. Després, els aspirants que superin aquesta fase passaran a la fase de concurs, en què es valoraran els mèrits de cadascun. Després començarà la tercera fase, el curs selectiu de 700 hores de durada a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i, en darrer lloc, les pràctiques en un parc de bombers, de 600 hores de durada, que també caldrà superar.

Finalment, ara sí, les persones participants que hagin superat tot el procés seran proposades per al seu nomenament com a bombers i bomberes de la Generalitat.

Enllaç: Accés a la categoria de bomber/a de l’escala bàsica 81/16

Opo1_____

Esta entrada en español

Deixa un comentari