Intercanvis Bombers Noruega-Catalunya (juny-agost 2015)

En el marc del projecte FRISK (www.friskgo.org) i  amb finançament i organització del Programa Europeu d’Intercanvi d’Experts de la Unió Europea (www.exchangeofexperts.eu/), del 3 al 10 de juny del 2015 s’ha realitzat la primera fase de l’intercanvi entre personal de Bombers de Telemark (Noruega) i del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes dues regions tenen trets comuns en la gestió de les grans emergències mitjançant l’aplicació de l’Incident Command System (ICS) i en integrar voluntaris, gestors i planificadors forestals en els serveis d’extinció. Compartir experiència i intercanviar informació operativa sobre com es replanteja la gestió del risc i de les emergències i la coordinació de la comunitat forestal i l’operativa d’extinció, són els motius principals pels quals el projecte FRISK ha permès impulsar aquest intercanvi.

A finals d’agost es realitzarà la segona fase de l’intercanvi amb la rebuda dels Bombers noruecs a Catalunya.

Esperem properament utilitzar aquesta plataforma d’intercanvis per enviar més personal a altres països per millorar el saber i experiències en altres àmbits del coneixement operatiu, i així poder-lo difondre al conjunt de la pròpia organització.

Us adjuntem el resum del que varem veure i aprendre de la nostra estada a Noruega el passat mes de juny (PDF en català).

Deixa un comentari