Episodi de focs de llamp del 25/07/14

El 25 de juliol va tenir lloc un episodi de focs de llamp que es va convertir en un dels més destacats que es recorda. Durant el primer dia, només en 12 hores, de les 07.00 a les 19.00, es van registrar 71 avisos de columnes de fum en zones de vegetació, relacionades amb la caiguda de llamps, la majoria concentrades a les comarques de la demarcació de Tarragona, l’Alt i el Baix Camp.

La forma de gestionar les actuacions en focs de llamp ha estat debatuda en diferents territoris, prenent major rellevància a la zona de Nord-Amèrica. L’actuació genèrica a Catalunya és donar una resposta en forma de supressió total, és a dir, apagar tots aquests petits focs de llamp amb la màxima celeritat, donant una resposta contundent des del primer moment per garantir la mínima superfície cremada possible.

Continuar llegint …

(Versión en castellano)

Leave a Reply