Especial sobre els Incendis Forestals del 1994; Espai Terra (TV3)

Us presentem un vídeo que es va emetre a l’Espai Terra, un especial sobre els incendis forestals en commemoració dels 20 anys dels incendis del 94.

El programa va aglutinar diferents experts en medi ambient, alcaldes del territori afectat, i altres aparicions interessants, que el va fer molt atractiu, i es va encarar des d’una perspectiva actual i propera al territori.

Enllaç al programa Espai Terra, 25 juny 2014

En el vídeo es poden observar un recull d’imatges i fets dels incendis del 1994,  l’evolució del paisatge i dels protagonistes de primera mà. S’observa com s’ha regenerat el bosc en aquests 20 anys, i també la forma com els veïns de la zona han superat aquest episodi.

En el debat posterior es parla de la problemàtica general dels incendis i els boscos, de les línies estratègiques a seguir per reduir el risc i la vulnerabilitat del nostre paisatge, integrant el desenvolupament socio-econòmic del món rural i les noves oportunitats.

Es parla també de les generacions d’incendis, de la gestió activa del bosc i de conviure amb el foc: “el bosc mediterrani ha cremat, crema i cremarà”. L’augment de la massa forestal arbrada a Catalunya i la voluntat d’aconseguir un paisatge més segur i sostenible també hi tenen el seu lloc, i converteix aquest programa en una interessant recopilació que esperem que gaudiu.

Deixa un comentari